Tandblekning - Så får du vitare tänder

Har du ojämn färg på dina tänder? Missfärgningar på tänderna kan uppstå genom aktivt intagande av olika drycker som kaffe, te eller läsk eller genom rökning. Även åldern är en inverkande faktor och vissa har naturligt gulare tänder. Om du är missnöjd med färgen på dina tänder men inte vill göra en hel tandblekning på dina tänder utan bara bli av med missfärgningarna eller om du har gjort en tandblekning tidigare men förlorat resultatet av den så finns det flera produkter som är utvecklade för detta ändamål.

En tandblekningspenna innehåller ett blekningsgel som är lätt att applicera tack vare pennans pensel. Pennan är även lätt att ta med sig överallt och ger ett synligt resultat efter bara några minuter. Denna form av tandblekning är perfekt om du bara önskar att bleka en del av tänderna eller har fått mindre missfärningar på tänderna efter en tidigare tandblekning.

S.k. White Strips är en annan metod av tandblekning som är väldigt populär i Amerika och som nu kommit till Sverige. White Strips är ett par engångs-klisterremsor med blekmedel som man fäster på tänderna och låter verka i en halvtimme åt gången tills man uppnått önskat resultat eller då det behövs.

Bleka Tänderna Hemma är billigt

Även om du har gjort en tandblekning tidigare så blir tänderna med tiden gula igen. För att behålla det vackra resultatet så länge som möjligt så är det viktigt att sköta tänderna bra och rengöra dem regelbundet. Tyvärr så räcker inte alltid detta och många av de livsmedel som vi intar bidrar till fläckar och missfärgningar på tänderna. Då kan det vara bra att göra en ny tandblekning.

Du behöver dock inte gå till tandläkaren och punga ut med en förmögenhet, utan du kan lika bra göra en tandblekning hemma istället. En tandblekning hemma kan göras med hjälp av någon av de många olika blekningsprodukterna som är speciellt utformade för hemmabruk. I fall tänderna bara är svagt missfärgade så kan en blekningspenna vara den bästa lösningen. Blekningspennan kan användas i princip var som helst och är lätt och snabb att applicera på tänderna. För en enkel tandblekning hemma kan även tandblekningspulver användas. Detta används ofta som ett komplement till tandborstning och rengör tänderna från beläggning och missfärgningar.

Eftersom det är minst lika lätt och betydligt billigare att göra en tandblekning hemma istället för att gå till tandläkaren så blir det allt populärare. På internet finns det ett stort utbud på tandblekningsprodukter i alla prisklasser vilket gör det allt lättare att få vita tänder igen.

Du kan läsa mer om tandblekning hemma och jämföra priser på Tandblekningar.net. Även bloggen Bra Tandblekning har en intressant artikel om att bleka tänderna hemma.

RSS 2.0